.

Nieuwsbrief 4: Gelukkig nieuwjaar en beste wensen !
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.

Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 4: Gelukkig nieuwjaar en beste wensen !

 

Welkom in het dierenrijk !

Ontdek uw digitale Zonnekind, Zonnestraal of  Zonneland op de website van uw favoriete tijdschrift! Verken daarin samen met uw leerlingen het dierenrijk! Rangschik de dieren volgens hun kenmerken en ontdek tot welke dierenfamilie ze behoren.

Op de site vindt u volgend materiaal:
- een uitgewerkte audiovisuele ondersteuning met filmpjes en geluiden
- lesfiches voor de leerlingen
- een uitgewerkte les voor de leerkracht.

U kunt het nummer online of offline gebruiken. Dit digitale nummer is enkel toegankelijk voor geabonneerde leerkrachten.

Vlaamse Filmpjes


Op 17 december werd de Averbode Verhalenprijs 2015 voor het beste Vlaams Filmpje uitgereikt aan Karin Vrielink met haar verhaal 'De drone'.

De prijsuitreiking vond plaats in de lagere school Regina Caeli in Dilbeek, waar de 24 leerlingen van klas 6D het winnende verhaal gekozen hadden.

Vlaamse Filmpjes biedt gevarieerde verhalen waardoor kinderen van verschillende genres kunnen proeven. Door de beperkte lengte van de verhalen is het lezen van een Vlaams Filmpje ook voor kinderen die niet graag of moeilijker lezen, een succeservaring.

Heeft u zin gekregen om met uw klas van het vijfde of zesde leerjaar deel te nemen aan de beoordeling voor de Averbode Verhalenprijs 2016? Stuur dan een mailtje naar gitta.van.reeth@verbode.be

Zonnestraal Flash

De actualiteit in de klas brengen ... niet altijd zo eenvoudig in de tweede graad. Maar Zonnestraal helpt u daarbij! Vanaf 26/01 vindt u op www.averbode.be/flashzonnestraal de tweede Flashkrant van dit schooljaar. Met een artikel over een actueel thema in binnenland, buitenland, sport en cultuur.

 

 

Leermiddelen

 

In de aanloop naar de Week tegen pesten (30 januari t.e.m. 5 februari) is het zéker tijd om pesterijen voorgoed de wereld uit te helpen. Door te zingen tegen pesten en cyberstalken kunnen u en uw leerlingen jullie steentje bijdragen.

Het cd-liedboek Time2stop neemt kinderen en jongeren mee op een muzikale reis naar de wereld van Timi: Droomermaaroplosland. Aan de hand van muziek en doetips maakt Time2stop de problemen rond pesten en cyberstalken bespreekbaar. Naast het cd-liedboek is er nu ook de educatieve bundel met didactische suggesties voor extra activiteiten in de klas.

>>> Bezoek de Time2stop-website
>>> Bestel Time2stop online

Op de agenda ...

- Wiskidzdagen 2016: ontdek onze gloednieuwe wiskundemethode voor het lager onderwijs

>>> Meer info, data en locaties

Enquête + Wedstrijd

Uw mening is belangrijk!

Bent u geabonneerd op Zonnekind of Zonneland? Dan horen wij graag uw mening over de differentiatie in Zonnekind of de leesboeken van de reeks ‘Mijn broer is een robot’. Deze enquête neemt slechts enkele minuten in beslag! Hierdoor maakt u kans op een doos van het spel 'Ticket to ride'.

>>> Klik hier voor de enquête

 / uitgeverijaverbode     Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be