Nieuwsbrief 1: Goed begonnen
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.

Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 1: Goed begonnen

 

Tijdschriften lager onderwijs

Deze maand in...

Zonnekind nr. 2
Ga op stap met het observatieboekje!
Ontdek samen de buurt van de school!

Zonnestraal nr. 2
Ga op stap in de buurt van uw school en ga op zoek naar sporen uit het verleden!
Verken de omgeving met een handig miniboekje!

Zonneland nr. 2
Een ruilhandel opzetten in de klas of casino spelen met klasgeld. Ontdek de verschillende toepassingen van geld.

Kijk ook op de website voor extra materiaal. U vindt het op Uw Zonnekind, Uw Zonnestraal of Uw Zonneland.

 

Programma 2016-2017
Benieuwd wat onze tijdschriften dit jaar voor u in petto hebben? Ontdek het programma van uw tijdschrift: Zonnekind, Zonnestraal of Zonneland

 

 

 

 

 

Gratis online leekrachtenmateriaal
Bij het begin van het nieuwe schooljaar willen wij ook de nieuwe of niet-geabonneerde leerkrachten de gelegenheid bieden om het online leerkrachtenmateriaal te ontdekken. Surf rechtstreeks naar Uw Zonnekind, Uw Zonnestraal , Uw Zonneland én de methodesite Open Wereld om het leerkrachtenmateriaal te raadplegen. Tot 31/10/2016 heeft u gratis toegang.

Als geabonneerde leerkracht 2015-2016 dient u tot 31/10/2016 NIET IN TE LOGGEN met uw knooppuntcode 2015-2016! Surf rechtstreeks naar Uw Zonnekind, Uw Zonnestraal of Uw Zonneland.
Vóór 31/10/2016 ontvangt u uw nieuwe knooppuntcode 2016-2017 gedrukt op de PLUS van uw tijdschrift nr. 5. Met deze nieuwe code kunt u inloggen vanaf 1/11/2016 voor het hele schooljaar.
De klanten van de methodesite Open Wereld ontvangen hun code voor 31/10/2016.

Bent u op zoek naar extra inspiratie bij de thema's? 
Volg ons dan op Pinterest! U vindt er nog meer tips, illustraties, filmpjes, activiteiten ... bij elk thema.
Ontdek hier de pinterestpagina van uw tijdschrift: Zonnekind, Zonnestraal of Zonneland

Nieuws van onze partners

Kom op tegen Kanker

Dit schooljaar is de actie De Pet op tegen Kanker aan haar tweede editie toe. De actie gaat van start op zaterdag 24 september. Er worden opnieuw Petpakketten verkocht ten voordele van het vakantiekamp voor kinderen met kanker.

In opdracht van Kom op tegen Kanker werkte
Uitgeverij Averbode een educatief project uit om kanker bespreekbaar te maken voor de 1ste graad lager onderwijs.

Alle leerlingen en leerkrachten van deze graad ontvangen tussen 22 en 29 september GRATIS het verhaal ‘Kom op voor meester Rob!’ op school. Het daarbij horende digitale lessenpakket voor de leerkrachten kan gratis gedownload worden.

Hou vanaf midden september de website www.depetoptegenkanker.be dus zeker in de gaten.


 



Foto: Roppongi.nl

Een lekkere en verantwoord gevulde brooddoos

Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn vele ouders enthousiast op zoek naar praktische informatie over hoe een gezonde brooddoos best samengesteld kan worden. 
Enkele tips van diëtiste Laura Boccauw: “Kies voor een brooddoos met verschillende vakjes. Dit daagt je als ouder uit om dagelijks de verschillende vakjes gevuld te krijgen met lekkere gezonde knabbeltjes. Bij voorkeur kiezen voor hartig, niet te vet beleg en bij de lunch kun je het kind stimuleren water te drinken in plaats van frisdranken en suiker bevattende fruitsappen. En misschien wel het belangrijkste: geef kinderen inspraak bij het vullen van hun brooddoos. Dat kan al gerust vanaf de eerste schooldag”.
>>> Het volledige artikel kan je hier lezen.

Water voor iedereen met Spa!

Kinderen van jongs af aan bewust maken van het belang van een goede hydratatie en hun de smaak van water leren kennen, dat is de uitdaging die Spa wil aangaan. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf een pedagogische kit om u te helpen uw leerlingen 3e graad te motiveren om genoeg te drinken via oefeningen en groepswerkjes.
>>> Meer info en gratis deze pedagogische kit bestellen.

 

 

Leermiddelen

Met Ontdek, denk & doe biedt u STEM-onderwijs op een kindvriendelijke manier. Aan de hand van zes bronnenboeken gaan de leerlingen op ontdekkingstocht doorheen de wereld van wiskunde, ict, wetenschap, techniek ...

Elk boek behandelt een boeiend multidisciplinair thema met veel foto’s, illustraties en gemakkelijk te begrijpen tabellen en diagrammen. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor persoonlijk engagement, zoals burgerzin, milieuzorg ...

>>> Meer info
>>> Bestellen

Op de agenda ...

  • 1 oktober 2016: Flanders Education (COV). Meer info >>>
  • 4 oktober 2016: Studiedag M-decreet. Meer info >>>
  • 31 oktober tot 11 november 2016: Boekenbeurs Antwerpen
    U vindt de tijdschriften en leesreeksen van Uitgeverij Averbode in hal 3, stand 314b.
  • 14 november 2016: STEMdag in Technopolis. Meer info >>>

Een nieuw jaar ...
win een nieuwe outfit of een leuk spel!

Wilt u kans maken op één van de 12 waardebonnen van € 75 van JBC of één van de 5 Story Cubes van Asmodee? Laat ons dan weten hoeveel personen/titels Uitgeverij Averbode volgt op haar Pinterestpagina (tip) én hoeveel mensen zullen deelnemen aan deze wedstrijd. De beste 12 antwoorden ontvangen de waardebon van JBC, de volgende beste 5 antwoorden ontvangen het spel Story Cubes.

Stuur voor 16/09/2016 een mailtje met uw naam en adresgegevens naar kathleen.schuyten@uitgeverijaverbode.be met als onderwerp 'wedstrijd nieuwsbrief lager onderwijs september'.

 / uitgeverijaverbode     Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.uitgeverijaverbode.be