2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

Redactiemedewerkers belevingsdozen en tijdschriften kleuteronderwijs

Sonja Wuytens
Ik ben hoofdredacteur kleutertijdschriften en uitgever kleuterproducten. Sinds 2005 werk ik bij Uitgeverij Averbode waar ik het geluk heb gehad om aan heel veel verschillende producten te kunnen meewerken. Na mijn studies Romaanse Filologie en een bijkomende studie Economie, heb ik altijd in een uitgeverij gewerkt (Artis-Historia/Senior Publications). Het werk in een uitgeverij is enorm boeiend omdat het heel erg gevarieerd is, je ontzettend mooie producten tot stand kunt brengen en met heel erg creatieve mensen in contact komt. Ik vind het erg leerrijk om met specialisten uit het veld samen te werken en naar hun ervaringen in de klas te luisteren.

Els Vriens
Sinds 2008 ben ik freelance eindredacteur voor de kleutertijdschriften van Uitgeverij Averbode en diverse educatieve producten voor kleuters. Een toffe job waarin ik het tekstuele van mijn opleiding Banaba Journalistiek kan combineren met het visuele uit de Bachelor Fotografie. Mijn werk neem ik graag mee naar huis: zoontjes Kas, Tuur en Jef staan te popelen om de tijdschriften uit te testen voor ze naar de drukker gaan!

Elien Van Roie
Ik ben nog maar sinds kort aan de slag als kleuterjuf in het buitengewoon onderwijs. In mijn klas kan ik mezelf echt uitleven, dus ga ik er elke dag met een vrolijk gevoel naartoe. Ik hou ervan om creatief en muzikaal met de kleuters aan de slag te gaan. Naast mijn job als kleuterjuf heb ik ook een enorme passie voor paarden. Als ik niet op school ben, dan kan je mij wel bij mijn paardje aan de stal vinden. Ik ben dus een heel levendig en creatief persoon die met veel plezier leuke bewegingsactiviteiten voor de plusbijlage bedenkt. 

Karen Pauwels
Ik ben kleuterjuf in een school in Temse. Samen met mijn kleuters maak ik de tweede kleuterklas (on)veilig. Beeldend en muzikaal bezig zijn met hen vind ik zeer fijn. Ik laat ze graag experimenteren om zo hun eigen creativiteit verder te ontwikkelen. Het is dan ook fantastisch om ze aan het werk te zien tijdens het lukken en mislukken van werkjes. Als ze klaar zijn met hun kunstwerk, zijn ze meestal zelf zo fier als een gieter. Kinderen zijn zeer dankbaar om mee te werken. Ik hoop mijn creativiteit met anderen te kunnen delen via Doremi
 

Florence Ducatteau
Een album voor de kleuters hier, verhaaltjes voor jonge lezertjes of luisteraars daar, een roman voor jong volwassenen … De voorbije 15 jaar heb ik een vijftigtal teksten geschreven, waarvan sommigen de wereld rond zijn gegaan. Veel van mijn werk kun je terugvinden bij Uitgeverij Averbode. Schrijven doet me herbronnen, het is mijn passie.


 


Sylvia Schockaert
Sinds 2002 ben ik aan de slag als kleuterjuf, een job die ik met hart en ziel doe en waar ik mijn creatieve kriebels in kwijt kan. De kennismaking met Uitgeverij Averbode startte met een verrassend huwelijksaanzoek in mijn klas. Dit sprookje opende voor mij de deuren tot een jarenlange fijne samenwerking.
Ik werk graag samen met dit team omdat het steeds mijn creativiteit en drang naar nieuwigheden stimuleert en realiseert. “De geboorte van een boekje of product is het volwassen worden van een idee.” Zo realiseerde ik samen met Averbode de map Poppenspelen, de doos 1, 2 ... Beweeg je mee? Bewegingsfiches met Nellie & Cezar en mocht ik meewerken aan tal van handleidingen en tijdschriften.

 

Magali Begine
In de regio Brussel ben ik al een tijdje aan de slag als kleuterjuf. Mijn honger naar creativiteit heeft gezorgd voor een fijne samenwerking met Uitgeverij Averbode. Geïnspireerd door educatieve en actieve methodes en gepassioneerd door kinderen, ben ik altijd te vinden voor nieuwe projecten die focussen op het welzijn en de ontwikkeling van kleuters. Mijn mantra is: Haal het potentieel uit elk kind en je maakt de wereld voor hem open!

Lieze De Geyter
Ik heb al enkele jaren ervaring in de kleuterklas, als sportjuf, zorgjuf, knuffeljuf voor 2,5 jarigen en klasjuf van de 3e kleuterklas. Reizen doe ik graag, dan ga ik met plezier op ontdekkingstocht tussen de verschillende culturen. De natuur speelt een belangrijke rol in mijn dagelijks leven. Ik ben dol op nieuwe activiteiten en test graag nieuwe methoden in de klas. Er gaat niets boven samen met de kleuters een nieuwe uitdaging aangaan! Ervaringsgericht werken is ook een boeiende uitdaging: je stuit op een probleem en steekt de kleuterhoofdjes bij elkaar om tot een oplossing te komen. Dat is wat ik graag met iedereen wil delen in de kleutertijdschriften van Averbode.

Lore De Belder
Ik volgde een bachelor lerarenopleiding kleuteronderwijs in Vorselaar. Ik studeerde af in 2012 en kon direct aan de slag in Freinetschool de kRing in Berchem, waar ik nu nog steeds werk bij de jongste kleuters. Al van kinds af was het een droom om kleuterjuf te worden. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Dankzij de creatieraad kan ik hier nog meer mee bezig zijn.

Alyssa Cloeckaert
Als klein meisje zat ik steeds met mijn neus in de boeken! Het was dan ook geen verrassing dat ik Romaanse taal- en letterkunde ging studeren. Eens ik mijn diploma op zak had, had ik maar één doel voor ogen: terugkeren naar mijn geliefde boekenwereld. Daarom volgde ik nog een redactiontele opleiding, dit terwijl ik al werkzaam was bij Uitgeverij Averbode als freelancer voor de educatieve boeken (kleuter en lager). Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren, daarom ben ik binnen Uitgeverij Averbode overgestapt op de educatieve tijdschriften. Momenteel maak ik deel uit van de redactieploeg van Tremplin (5e en 6e leerjaar) en Dorémi(ni). Ik ben erg gepassioneerd door deze job!
  

Marie Melis
Ik ben kleuterjuf sinds 2012 en werk in een heel leuke school te Temse. Dit jaar mag ik in de eerste kleuterklas staan, waar ik erg naar uitkijk. Ik ben heel graag creatief bezig en probeer dat ook over te brengen naar de kleuters in de klas. Zo laat ik de kinderen veel zelf proberen met materialen en technieken, zodat hun zintuigen geprikkeld worden. Ik hoop dat nu ook over te brengen in de kleutertijdschriften van Uitgeverij Averbode.

Louisa Constant
Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een grote passie voor boeken. Daardoor was het voor mij vanzelfsprekend om een literaire opleiding te volgen, met als doel ooit te werken in de boekenwereld. Mijn grootste wens was om mee te kunnen werken aan boeken voor kinderen. Sinds 2014 werk ik als freelance assistent-uitgever (kleuter en lager) bij Uitgeverij Averbode. Sinds 2016 ben ik daarnaast ook redactrice van het tijdschrift Bonjour (1ste en 2de leerjaar) en tegenwoordig hoort ook de redactie van Dorémini en Dorémi tot mijn takenpakket! Ik hou van de diversiteit die mijn werk met zich meebrengt, ik verveel me nooit. Ik vind het enorm leuk om de kleutertijdschriften met mijn neefjes uit te testen!

Ine De Volder
Ik werk als kleuter- en zorgjuf in de parkschool van Relst. De avonturen die ik met mijn kleuters beleef, geef ik weer in een eigen blog. Ik word weleens een creatieve duizendpootgenoemd. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, oa. door verhalen en versjes voor kleuters te schrijven. Naast mijn werk voor de creatieraad, schrijf ik ook de plusteksten voor Doremi, noteer ik de doelen van de tijdschriften, bedenk ik Doremi Extras of werk ik mee aan educatieve uitgaven zoals de Knipmap die in 2015 verschenen is. Met het aanbod dat ik uitwerk, hoop ik de fantasie en talenten van kleuters te prikkelen en andere (kleuter)leerkrachten te inspireren!

 

Véronique Urbain

Als leerkracht in de lerarenopleiding voor kleuteronderwijs, directrice van kleuterschool Ecoline en pedagogisch raadgever, ben ik gepassioneerd door pedagogie en meer specifiek door de wereld van jongere kinderen. Kunst is een andere drijfveer in mijn leven. Als auteur van verschillende boeken over artistieke activiteiten, hou ik ervan om mijn ideeën te delen om anderen op een creatieve manier te laten leren.

Jessy Jason Ching
Kinderen zijn mijn passie, ik werk er erg graag mee. Sinds 2005 sta ik in een klas van een gemengde leefgroep 4- en 5-jarigen: een erg leuke leeftijd. Het is erg fijn om te zien hoe mijn kleuters in september starten, om ze daarna een heel schooljaar lang te zien groeien. Het feit dat je daar als juf in bijdraagt geeft enorm veel voldoening. Mijn creativiteit leef ik naast mijn klasje nog uit door veel te tekenen en te schilderen. Daarnaast doe ik in bijberoep aan kindergrime. Verder ben ik ook mama van een schattige dochter Lola.

 


Julie Moyson
Ik volgde een bacheloropleiding in de journalistiek aan Lessius in Mechelen en een bachelor lerarenopleiding kleuteronderwijs aan de KdG-Hogeschool in Antwerpen. Nu ben ik aan de slag als kleuterjuf in 't Groen Schooltje in Hove. Mijn oudste zoontje Corneel vindt het super om de ideeën uit te testen die ik aanbreng voor de redactieraad. Binnenkort kan ook zoontje Maurice mee aan de slag met verf en papier.

Nele Soors
Ik ben kleuterjuf in een gezellig wijkschooltje: 't Sonnis in Helchteren. Behalve mijn job zijn koken, creatief bezig zijn en sporten nog andere hobby’s. Dat kun je ook duidelijk zien aan mijn educatieve uitgaven: Koken met Nellie en Cezar en Koken in de klas, beide van Uitgeverij Averbode. Ook in de redactieraad en in de leerkrachtenbijlages van Leesbeestje en Leesknuffel kan ik mijn creatieve ei kwijt.

Sibrine Devlaminck
Ik ben kleuterjuf sinds 1999 en heb vooral lesgegeven in diverse scholen met positieve discriminatie in Brussel. Sinds 2 jaar ben ik socioculturele animatrice en taakleerkracht in een naschoolse opvang, en ook werkzaam bij ONE, de franstalige tegenhanger van Kind en Gezin waar ik pedagogische projecten met kinderen ontwikkel. Voor Uitgeverij Averbode maak ik educatieve uitgaven, maak ik pagina’s voor Dopido, Dokadi en Doremi, werk ik af en toe een Doremi Extra uit en schrijf ik teksten over wiskunde in de plusbijdrage voor leerkrachten. Mijn filosofie is: streef al je dromen na!

Sofie De Bock
Ik ben kleuterjuf sinds 2006 en werk in de superleuke en inspirerende school Andreas Vesalius in Edegem. In mijn Reuzenleefgroep zitten kleuters van de tweede en de derde kleuterklas samen. Sinds 2009 werk ik mee aan de kleutertijdschriften. Deze jobs vullen elkaar perfect aan en maken van mij een creatieve kleuterjuf. Mijn zoontje Lou "werkt" ook vaak mee aan de kleutertijdschriften. Plakken, scheuren, stempelen … alles wat ik bedenk test hij uit. Dochtertje Renée maakt ons gezinnetje compleet.

Nicky Vervaet
Ik werk reeds 3 jaar als kleuterjuf en heb ondertussen ervaring bij alle leeftijdsgroepen. Ik ben graag creatief bezig zowel tijdens het dagelijkse leven als in de klas. Zo vind ik het belangrijk om nieuwe knutseltechnieken uit te proberen en de creativiteit van de kleuters stimuleren. Deze creativiteit kan ik nu ook kwijt in de handleidingen die bij de kleutertijdschriften van Averbode horen. Ik hoop met mijn ideeën heel wat kleuterleerkrachten te inspireren.
 

 

 

Terug naar de infopagina