2

DOETIPS voor tijdens de zomervakantie

 

 

De zomervakantie is alweer gestart! Wie nog wat inspiratie nodig heeft om de twee lange, warme maanden om te krijgen, is hier aan het juiste adres. 

Zoektochten in heel Vlaanderen: Schatten van Vlieg
Vlieg deze zomer samen met Vlieg op een heerlijk avontuur, doorheen heel Vlaanderen. Een verrukkelijke heksensoep, een goed gekruide boterham met spruitjes of een kunstzinnig wolkje van mayonaise … wat smaakt voor jou naar meer? Zoek tussen 29 juni en 31 augustus naar één van de schatten van Vlieg en ontdek of jij proeft wat Vlieg proeft, of iets helemaal anders.
Meer info: www.uitmetvlieg.be/schattenjacht

Hechtel-Eksel: Fietsen door de bomen
Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Door het prachtige Bosland zo spectaculair te ontsluiten, kunnen bezoekers deze natuur op een heel bijzondere manier beleven. De brug sluit aan op de rest van het fietsroutenetwerk, dus grijp zeker de kans om ook de rest van Limburg en Bosland te ontdekken.
Meer info: www.bosland.be/ontdek-bosland/fietsen/fietsen-door-de-bomen/83/

Herentals: Heldenparcours in Hidrodoe
De achtertuin van Hidrodoe werd voor deze zomervakantie omgetoverd tot een groots Heldenparcours. Groot, zoals echte helden zijn. Uitdagend, want echte helden zijn geen watjes. Maar ook … duurzaam. Want dat zijn pas de échte helden van de toekomst.   Kom ontdekken of jij een echte Duurzame Held bent. Tijdens het Heldenparcours vecht jong én oud tegen allerlei gevaren. En als we verklappen dat sommige spelletjes namen hebben als ‘loop naar de pomp’, ‘bew-ijs jezelf’ en zelfs ‘vecht mee tegen diarree’ … Dan weet je dat het vooral super plezant gaat worden !   Hidrodoe, het Heldenparcours en het Watercafé zijn deze zomervakantie elke dag voor jou geopend van 9u30 tot 17u00.  
Meer info: www.hidrodoe.be

Nieuwpoort: Gipsy Village
Gipsy Village is een supertof speeldorp bij The Outsider Coast, als onderdeel van het Adventure Island waar je zowel individueel als in groep terecht kan. Verschillende woonwagens werden omgebouwd tot een ballenbad, speleobox, theaterwagen, nettenlabyrinth en volksportenkar. Daarnaast is er ook een trampoline, springkasteel, een unieke glijbaan en circustent. Gipsy Village is ideaal voor 3 tot 12 jarigen. Zij kunnen zich uitleven, klimmen, klauteren, springen, rollen, zich verkleden, poppenkast spelen, muziek maken ... Kortom, kind zijn! Mama's en papa’s kunnen ondertussen genieten tussen de woonwagens of op het terras met zicht op de speeltuin. Na het spelen krijgen de kids een gratis ijsje. Meer info: www.theoutsidercoast.be/nl/outdoor/individueel/adventure-island/gipsy-speelplein

Gent: Blotevoetenpad in Gentbrugse Meersen
Wat is er in de zomer leuker dan op blote voeten rondlopen? Trek je schoenen uit bij de start van de wandeling en laat je tenen genieten. Het avontuurlijk pad van ongeveer 1 km is niet kunstmatig aangelegd, maar betaat uit een natuurlijke ondergrond. Het evolueert mee met het weer en de seizoenen. Je wandelt op steentjes, over gras en een zandheuvel, door modder en water. Na de tocht kun je je voeten spoelen in de sloot en drogen aan het gras of de wind. Veel plezier!
Meer info: https://stad.gent/gentbrugse-meersen/wandelen-de-gentbrugse-meersen

Brussel: Prinsessen en dino’s, treinen en strips
In Brussel vind je tal van monumenten die je absoluut gezien moet hebben. Het Atomium, het symbool bij uitstek, kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan Mini Europe. Ook heel wat musea zijn erop voorzien om een jong publiek te ontvangen. Om België en Brussel te leren kennen kan je starten bij het BELvue museum en experience.brussels! Bewonder de dinosauriërs in het statige art nouveaugebouw van het Museum voor Natuurwetenschappen, maak kennis met het surrealisme en vergaap je aan de grappige vogels in het Magritte Museum, (her)ontdek je striphelden in het Belgisch Stripcentrum of verdwaal in de musea van het Jubelpark, met als kers op de taart een prachtig uitzicht over de stad vanop de arcades. Trainworld zal klein en groot verrassen met zijn imposante voertuigen en duik ook eens in de wereld van echte ridders en jonkvrouwen in het Coudenberg Paleis. En in het Manneken Pis museum kunnen de jongsten onder ons dit mannetje zelf aankleden.
Meer info: https://visit.brussels/nl/article/zomer-brussel-met-kinderen