2

In de schaduw van de Zwarte Dood - Aline Sax

Auteur:

Aline Sax (1984) verzon al verhaaltjes voordat ze kon schrijven. Op haar vijftiende schreef ze haar eerste boek, Mist over het strand. Op haar twintigste had ze drie titels op haar naam staan, ondertussen zijn het er zeven. Haar boeken zijn steeds historische romans voor tieners. Die fascinatie voor geschiedenis blijkt duidelijk uit de keuze van haar studies. Aline studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en werkt momenteel aan een doctoraal proefschrift over de Tweede Wereldoorlog.

Historische feiten, vlotte verhalen, uitgediepte personages en een beeldrijke stijl gaan in haar romans hand in hand. Verschillende van haar boeken werden dan ook voor belangrijke jeugdliteraire prijzen genomineerd en bekroond.

 

Fragment:

Het was in het jaar onzes Heren 1348 dat de Grote Pestilentie over onze stad kwam. Handelaars uit Firenze hadden verhalen verteld over een mysterieuze ziekte die hele families tegelijk uitmoordde. We hadden geluisterd en gegriezeld. Maar niemand had gedacht dat ook onze stad overvallen zou worden door die duistere kracht. En ook in dat rampjaar zag ik voor de eerste keer de prachtige dochter van de lakenhandelaar.

Met tekeningen van Floris de Smedt