Nieuwsbrief 5: De lente komt eraan!
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.

Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 5: De lente komt eraan!

 

Welkom in het dierenrijk!


Hebt u al de gratis digitale les op de website van Uw Zonnekind, Uw Zonnestraal of  Uw Zonneland ontdekt?

Verken daarin samen met uw leerlingen het dierenrijk! Rangschik de dieren volgens hun kenmerken en ontdek tot welke dierenfamilie ze behoren.

Op de site vindt u naast mooi uitgewerkte visuele ondersteuning, ook nog lesfiches voor de leerlingen en een lesverloop voor de leerkracht.

Tijdschriften lager onderwijs

Zonnekind
De lente komt eraan!
Dat kun je niet alleen zien, maar ook horen, ruiken, voelen en zelfs proeven! Experimenteer met al je zintuigen in Zonnekind 13!

Zonnestraal
Zonnestraal Zoom neemt u en uw leerlingen mee achter de schermen van de supermarkt via grote duidelijke foto's en korte verklarende tekstjes. Wie doet wat in de supermarkt? Wie werkt er allemaal? Hoelang bestaan supermarkten al? In de Plus vindt u heel wat gedifferentieerde opdrachten bij dit bronnenboekje, ideaal voor hoeken- en contractwerk!

Zonneland
Bijna één op de vijf Belgische kinderen leeft in armoede. Als u dat naar de klas vertaalt, zouden dat vier of vijf kinderen kunnen zijn. Wat vinden de leerlingen van dat cijfer? Weten ze wat armoede is?
De YEP!-themakrant (Zonneland 13) gaat dieper in op dit gevoelige thema. We hebben het ook over de sociale zekerheid. Een moeilijk onderwerp, maar na het lezen van deze krant zullen uw leerlingen er zeker meer van begrijpen.

Paasboeken
Voor elke leeftijd is er een aangepast doeboek met leuke en leerrijke activiteiten.
Twee weken vakantie of twee weken feest?
Onze paasboeken maken het verschil!
>>> Meer info

YEP! Online
Op YEP! Online vindt u GRATIS 15 keer per schooljaar een nieuw overzicht van de actualiteit van de voorbije week. 

YEP! Online is vooral bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met de actualiteit. Maar u als leerkracht kunt er ook mee aan de slag! Bij elke krant en nieuwsupdate biedt YEP! Online u didactische ondersteuning.

>>> Meer info

Periscoop

Met Periscoop, onze gloednieuwe methode muzische vorming, volgen leerlingen het proces van de kunstenaar waarin inspiratie vooropstaat. De methode biedt tal van hedendaagse en historische voorbeelden uit de verschillende kunsten. Intuïtief en associatief werken de leerlingen aan eigen creaties.

Kijken door een Periscoop geeft leerlingen zin om dingen anders te bekijken. De visuele prikkels stimuleren hen om zelf via imiteren, experimenteren en creëren een breed register op te bouwen in alle muzische talen.

>>> Lees meer over Periscoop 

Op de agenda ...

Jeugdboekenweek
Van 5 tot 20 maart is het weer Jeugdboekenweek, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer. En wat met het groen in de stad? Gedurende twee weken zetten heel wat scholen, bibliotheken en boekhandels het thema 'Weg van de stad' in de kijker. Alle informatie vindt u hier.
Ontdek alvast Averbodes leesabonnementen Robbe en Bas, Leeskriebel, Vlaamse Filmpjes en onze gloednieuwe reeks Straffe Belgen.

Wiskidzdagen 2016

>>> meer info en inschrijvingen

COV-beurzen voorjaar 2016

  • 30 maart 2016 in de Xpo te KORTRIJK
  • 05 april 2016 in het ICC te GENT
  • 07 april 2016 in het CC te HASSELT
  • 16 april 2016 in de Brabanthal te LEUVEN

    >>> meer info
Like ons op Facebook!


Like onze facebookpagina van Boekenboot en ontvang elke dag een tip om kinderen aan te zetten tot het lezen tijdens onze Jeugdboekenweek! Deze Jeugdboekenweek zal plaatsvinden van 5 tot 20 maart 2016.

Klik hier om ons te liken!

 Vind ons leuk op uitgeverijaverbode     Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be